
Publikasjoner (p), artikler (a), kurs (k) og utvalgte foredrag (f):
1974 (p): NTH (1974): R.Berger (Pedersen): Graduation Work: "Re-isolering av carotenoider med
cyclohexenonol endegrupper for studier av absolutt konfigurasjon".
1975 (p): Acta Chem.Scand B 29 (1975), s.525: A.Veerman,..., R.Pedersen,...:"Animal
Carotenoids 10*. Chirality of Astaxanthin of Diff. Biosynthetic Origin".
1976 (p): Biochem.Syst.& Ecology 4 (1976) s.131-132: H.Thommen,....,R.Berger...
"Animal Carotenoids: 7,8-Didehydroastaxanthin and 7,8,7',8'-Tetradehydro-
astaxanthin from Lobster Eggs".
1977 (p): Acta Chem.Scand B 31 (1977) s.243-247: R.Berger et.al: Animal Carotenoids.
12*. "Chirality of Asterinic Acid"
1977 (p): Biochem.System. & Ecology 5 (1977) s.71-75: R.Berger et.al: "Carotenoids of
Prymnesiophyceae (Haptophyceae)"
1985 (p): Phytochemistry 24/2 (1976), s.309-319: H Rønneberg ,...., R.Berger,.....:
"CD correlation of c-2' substituted monocyclic carotenoids".
1990 (f): "Beskyttelse av langtidslagrede næringsmidler". R3-symposium 1990. Bergen.
1991 (f): "Industriens Forsknings- og Utviklingsbehov. Kan forskningsmiljøene trekkes mer inn i disse?". Strategikonferanse Forskning-Næringsliv, BFS 1991.
1992 (f): "Internkontroll eller ISO?" NTF's temadag
1993 (f): "Når følelser og personlig smak skal styre kvalitet". Verdens Kvalitetsdag '93 i
Bergen.
1993-95 (f): "Tørking som konserveringsform". Flere foredrag for opplæring av lærere i
næringsmiddelfag i videregående skole
1998 (f): "Kjemi i Næringsmiddelproduksjon". Foredrag ved Næringsmiddelfag, Sandsli
vg.skole. Bergen
1999 (f): "Organisering for effektiv og lønnsom produktutvikling". Foredrag ved Fagforum for
Mat og Drikke, Stavanger
1999 (f): "Markedsorientert produktutvikling". Foredrag ved Confex's Seminar "Framtidens
Produktledelse". Oslo
2000 (f): "Internasjonal erfaring og behov for produktutvikling". Foredrag knyttet til
Landbruksdepartementets Verdiskapningsprogram, regi Hordaland Fylke
2000 (f): "Industrial Drying of Instant Products", SINTEF
2000 (f): "Med reaksjonsaroma i kofferten". Norges Forskningsråd; prosjektpresentasjon
2005 (f): Hva er stekesmak? Forskningsdagene 2005, Bergen
2006 (f): LLRice601 – a case presentation. General Assembly AIIBP, Genoa
2006 (a): Genmodifisert ris – En erfaring rikere. Matindustrien 12-2006, s.30-31
2008 (a): Ingen fare med glutamat. Debatt, BT 28.nov 2008, s.23
2009 (f): Tilsetningsstoffer – livsfarlige eller livsnødvendige? TeMa
2009 (f): Glutamat. TeMa
2009 (a): Glutamat, trygt, men uønsket? Mat&Helse 8/2009, s.39-40
2009 (a): Fjerner Smaksforsterker. Handelsbladet uke 40/2009, s.6
2010 (a): Med ubudne gjester til bords. Om hygiene og mikroorganismer. GodMat-magasinet
2010 (a): Tilsetningsstoffer - min gode samvittighet. GodMat-magasinet
2011 (a): Stivelser og andre karbohydrater. GodMat-magasinet
2011 (f): Når ingredienser skal ut. NEF-dagene 2011
2011 (f): Påstander og myter om TORO. Matevent for journalister, Oslo
2011 (p): Brosjyre "Mytene om TORO"
2012 (a): Ca 20 artikler om trygg og sikker mat til www.toro
2012 (f): Trygg og sikker industrimat. HiB ernæringsstudeter. 2 timers undervisning
2012 (p): Råvarer, Innhold, Ernæring – TORO presentasjon
2013 (f): Salgsmøte TORO. Påstander og myter
2013 (f): Industrimat – Myter og virkelighet. HiB Mat og helse. 2 timers undervisning.
2013 (f): TORO Industrihistorie og Mytene om Industrimat. Tekna Bergen, Arna
2013 (p): Oppdatering av Orkla’s database om fremmedstoffer i maten
2014 (f): MSG ut, men hva kom inn, og hvordan fungerer det smaks- og kvalitetsmessig?
TeMa Juni 2014
2014 (f): Industrimat. HiB ernæringsstudenter. 2 kurs à 2 timer
2014 (p): Food Contact Material (FCM) guide for non-experts
2015 (f): ”Høringer, regelverksendringer og EU-tilpasning: Hjelpemidler for at industrien skal
klare å lage trygg og god mat – eller bare ”skjær i sjøen”? TeMa Apr 2015
2016 (f): Mattrygghet i Orkla, kurs for UiB ernæringsstudenter April 2016
2016 (f): Mattilsynet Sept 2016: Kontaminanter. Risiko, forebygging og kontroll i Orkla.
2016-17(k/f): Food Contact Materials – utviklet og arrangert internkurs i Orkla (NO og EN).
Juni 2016 på Skøyen; Oktober 2017 i Arna, November 2017 i Malmö, Desember
2017 i Tallinn og Januar 2017 i Praha.
​
Pluss et betydelig antall interne foredrag, styrepresentasjoner, artikler i interne magasiner og på hjemmesider Toro/Rieber/Orkla m.m. Temaer: Trygg og sikker mat, tørket mat, myter og påstander, kjemisk risiko ved mat, spesifikke ingredienser og tilsetningsstoffer, risikohåndtering, kvalitetsstyring m.m.